Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

cena 1 399 Kč (€ 51,76)
skladem
cena 1 299 Kč (€ 48,06)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

cena 499 Kč (€ 18,46)
skladem
cena 329 Kč (€ 12,17)
skladem

SVĚT KÁVY » Nejlepší italské kávy

Toužíte ochutnat skutečně tu pravou, nezapomenutelnou a lahodně dobrou italskou kávu? Kávu, která je vyrobena z těch nejkvalitnějších pražených zrn. Kávu, která bude excelentně připravená a naservírovaná? Kávu, která bude tak akorát silná, a tak dokonale voňavá, čerstvá a ideálně dochucená? Tak přesně taková je „pravá italská káva“.

Když někdo řekne „to je pravá italská káva“, asi hodně lidí si představí tu nejlepší kávu, jež si mohou dopřát. Je tu ale jedna otázka, je opravdu pravá italská káva nejlepší nebo existuje vůbec? Jak je známo, v Itálii se káva nepěstuje, aspoň ne v nějakém významném měřítku, jelikož geografické šířky neposkytují dostačující klimatické a jiné podmínky pro strategické pěstování těchto rostlin. Pak se tedy zcela logicky nabízí otázka, a to proč se teda vlastně používá rozšířený název „italská káva“. Odpověď je velice jednoduchá, dovezená káva se na Apeninském poloostrově praží a mele, a tím se zde se také přejmenuje.

Jak je určitě u široké odborné veřejnosti známo, nejkvalitnější kávu pěstují v Brazílii, Kolumbii, Indonésii apod. Právě z těchto zemí se tato špičková káva dováží do Itálie, kde se dále zpracovává a dostává svoji konečnou podobu. Díky tomu pak nese označení italská káva. Není divu, že se tyto kávy italských značek již dlouhodobě drží na špici žebříčku těch nejlepších káv světa. Zmiňme si například značky Illy, Lavazza, Segafredo a mnoho dalších. Jednoznačně se dá říci, že italská káva je výborná, především pak díky její bohaté chuti a výraznému aroma.

Mezi nejčastější druhy, a také nejvíce spojovanou pochutinu označovanou jako italská káva, je pravé italské espresso. Italská chuť dává přednost kávě rozpustné.

V porovnání s tuzemským slabším pressem, je italské espreeso podáváno s menším množstvím vody, a je tak velmi silné. Tím pádem se vysvětluje i samotné označení "pravá italská káva", kde je primárním důvodem právě speciální příprava kávy, ne její samotný původ. Italové si na těchto věcech velice potrpí a přesně dodržují dané postupy, jak správně připravit espresso, latté, cappuccino apod. A tak právě proto je označení pravá italská káva mezi lidmi velice zažité.