S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Ověřeno zákazníky

Ověřeno zákazníky

Obchod Skvělá Káva získal díky spokojenosti ověřených zákazníků prestižní certifikát:Ověřeno zákazníky

Ověřeno zákazníky

Doprava a platba

Platba

Rychlý kontakt

Objednávky, reklamace, dotazy k sortimentu

tel: +420 604 868 222
email: info@skvela-kava.cz

Facebook

ZBOŽÍ V AKCI

cena 599 Kč (23 EUR)
nyní vyprodáno
cena 349 Kč (14 EUR)
nyní vyprodáno
cena 14 999 Kč (585 EUR)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

cena 499 Kč (19 EUR)
nyní vyprodáno
cena 499 Kč (19 EUR)
skladem
cena 299 Kč (12 EUR)
skladem

» Světem kávy

Pravou italskou kávu si můžete připravit i doma

 

Doby, kdy Češi pod pojmem káva rozuměli nepříliš vábnou tekutinu podivné barvy a stejně podivné chuti, naštěstí už dávno minuly. Lidé vyrazili do světa, aby tam zjistili, že káva může vypadat a chutnat úplně jinak. Stala se pro ně lahůdkou, na kterou vzpomínají ještě dlouho po dovolené.

 

České chutě se kultivují

Pravá italská káva jistě zachutnala na zahraničních cestách i vám. Dnes už ale nemusíte jezdit do daleké Itálie, abyste si vychutnali espresso. Kultura pití kávy se u nás v posledních letech výrazně zlepšila. I lidé, kteří kávu běžně nepijí, vědí, že existují jiné druhy a způsoby přípravy kávy, než proslulý český turek, který byl v minulosti postrachem hostů restaurací. K tomu, aby se znalosti o kávě a její správná chuť dál šířily mezi lidmi, chce přispět i web o kávě www.skvela-kava.cz.

 

Nápoj se stává životním stylem

V jihomoravském kraji, kokrétně ve městě Kyjov se nově otevřena prodejna italské kávy. Všichni milovníci kávy, kteří chtějí být zasvěceni do tajů přípravy a chuti této tekutiny, by proto měli zbystřit. E-shop s kávou také nabídne vše pro fajnšmekry, kterým nestačí si na kvalitní kávu zajít někam do kavárny. Potřebují ji mít neustále, protože se stala jejich životním stylem.  Chtějí vlastnit příslušenstvíkávovarymoka konvičkychemii pro kávovary, zkrátka vše k přípravě TOP kávy v domácím prostředí. 

 

Snažte se o profesionální přístup

Příprava pravé italské kávy je uměním. Pokud podceníte některý z kroků, nevyplatí se vám to. Svět kávy totiž vyžaduje prvotřídní kvalitu a přesné dodržování postupů. Jedině tak bude mít výsledná káva dokonalé aroma a chuť. Pokud chcete docílit obojího, musíte mít ty nejlepší výchozí suroviny i správné příslušenství k přípravě. Amatérskou improvizací, která se jednou podaří a podruhé nikoli, nikdy nedocílíte takového vyladění chuti, jako při profesionálním přístupu.  

 e-shop s kávou, zrnková, mletá, káva, prodej kávy, italská káva, prodejna kávy, Kyjov

 

Pravlastí pravé italské kávy je Etiopie

 

Oblíbili jste si kávu? Potom jistě víte, jak pravá italská káva chutná. Určitě uvítáte možnost připravit si tento chutný nápoj v patřičné kvalitě i doma. Patříte-li mezi kávové nadšence, zcela jistě vás nadchne tento eshop www.skvela-kava.cz, kde se o horkém nápoji dozvíte vše.

 

Vítězné tažení lahodného moku

Svět kávy má obrovskou tradici. Původní pravlastí tohoto lahodného moku je Etiopie. Ještě nyní byste tam možná našli divoce rostoucí kávovníky. Jenže už zhruba někdy ve 13. století se objevil díky válečným tažením v Jemenu, kde docházelo k dalšímu kultivování rostlin. Ovšem až hluboko do 18. století bylo pěstování keřů a prodej kávy doménou Arabů. Ti sami vývoz zelených zrn zakazovali a případně je i znehodnocovali varem, aby se nemohli šířit dále. Nebylo jim to ovšem nic platné. Holanďanům se už v 17. století podařilo zrna vyvézt z Jemenu a káva začala své vítězné tažení směrem do Evropy. Holanďané zkoušeli kávovník pěstovat v zámořských koloniích, z Arabského poloostrova se šířil zrna dále. Z Turecka se dostávala do významných evropských přístavů.

 

Evropské kavárny se šířily

Jedním z nich byly i Benátky, italský přístav bohatnoucí ze zámořského obchodu. Kávová zrna dorazila v pytlích i sem a Italové se je naučili zpracovávat. Proto má italská káva tak dlouhou tradici, nejstarší kavárny na starém kontinentě se rodily už v závěru 16. století.  Pravá italská káva nabízí dokonalou chuť. Ostatně jedna z prvních evropských kaváren vznikla právě v Benátkách a jmenuje se Café Florian. Chodíval do ní i sám svůdník Giacomo Casanova. Během 17. století se podávání kávy šíří i do evropského vnitrozemí. Dnes můžete získat bez potíží suroviny i příslušenství pro přípravu kávy na e-shopu s kávou. K dispozici je zde sortiment prodeje kávy, ovšem i kávovary nebo chemie pro kávovary.

Cesta kvalitní kávy do českých zemí

 

Rádi byste, aby se do vašich rukou dostala jenom TOP káva té nejvyšší kvality? Chcete nakupovat kávu v prodejně, kde je vše ověřeno zákazníky, a tudíž jde o sázku na jistotu té nejvyšší kvality? Potom upřete svoji pozornost na nově otevřenou prodejnu italské kávy v Kyjově. Máte-li zájem dozvědět se o kávě trochu více, sledujte eshop a web o italské kávě na www.skvela-kava.cz.

 

Praha znala lahodný mok už v roce 1714

Vězte, že káva do našich zemí začala pronikat již velmi brzy. Neuplynula příliš dlouhá doba od chvíle, kdy se zásilky s pytli plnými kávových zrn objevily ve velkých evropských přístavech a už se začínala popíjet i na našem území. Odborníci se domnívají, že sem mohla začít pronikat už na počátku 17. století. Jisté ale je, že první pražskou kavárnu otevřel roku 1714 pod Malostranskou mosteckou věží Arab Georgius Hatalah pocházející z Damašku. V Čechách se mu začalo říkat Jiří Theodat. Káva pronikala do českých domácností.

 

Profesionální coffee-catering zvládnete připravit i doma

Dostávala se k nám díky obchodním cestám italská káva a lidem velice brzy zachutnala. Kultura pití kávy se stále zlepšovala. Prodej kávy se stával velmi dobrým a výdělečným obchodem. Zrnková káva získávala na popularitě. Mletá káva se pak stávala nezbytnou výbavou českých hospodyněk, které ji mívaly doma v rezervě. Ovšem připravit si doma kávu, která by splňovala náročné chuťové požadavky, to dnes vyžaduje mít doma potřebné příslušenství. Pokud plánujete připravovat kávu častěji, pořiďte si kávovar, který dostanete na e-shopu za příznivou cenu. Neobejdete se pak také bez moka konviček nebo chemie pro kávovary. S profesionálním vybavením si pak můžete nejenom vařit nápoj pro sebe, ale i bez obav připravit malý coffee-catering i pro své přátele. Nepochybně by z vás měl radost i zmiňovaný Jiří Theodat, průkopník pití kávy u nás.

Vyberte si tu nejlepší přípravu kávy

 

Dříve se u nás pojmem káva rozuměl pouze český turek. V současnosti má u nás pojem káva mnohem širší a pestřejší významy. Lidé se seznámili s tím, jaké druhy kávy existují a jakým způsobem se dají připravit. Pochopili, v čem spočívá kvalita kávy a jak nepodcenit její přípravu. Důležité je mít kvalitní suroviny, tedy zrna a také příslušenství. Obojí naleznete na www.skvela-kava.cz.

 

 

Espresso se nesmí přepálit

Samozřejmě je káva zrnková a mletá. Mnozí fajnšmekři kupují jedině kvalitní zrnkovou kávu, kterou si sami melou. Mletí kávy je pro ně obřad, při kterém dodržují stanovené postupy, by výsledek byl co nejkvalitnější. Namelou si jenom tolik, kolik aktuálně potřebují pro přípravu nápoje. Mletá káva zvětrává a není dobré ji dlouho uchovávat, ztrácí svoji chuť i silné aroma. Se správným mletím, přípravou a uchováváním kávy Vám pomohou v nově otevřené prodejně italské kávy ve městě Kyjov v Jihomoravském kraji. Pokud to máte daleko, můžete navštívit web a eshop www.skvela-kava.cz.

 

V kavárnách vám nabídnou espresso, kávu připravovanou vodou o určitém tlaku (8-10 barů) a teplotě 88-90 °C. Jedině při správném postupu přípravy bude mít výsledný nápoj dokonale vyladěnou chuť. Příliš velkým tlakem může vzniknout přepálená chuť.

 

Profesionální baristé zvládnou i obrázky

Velmi oblíbenou kávou se u nás stalo cappuccinoItalská káva v podobě cappuccina má přesně stanovený recept. Skládá se z jedné pětiny z espressa, ze dvou pětin našlehaného mléka a dvou pětin horkého mléka. Plnotučné mléko pro přípravu musí mít teplotu 70 °C, aby výsledek byl vynikající. Navíc pěna musí být krémová, jemná, nesmí obsahovat bublinky. Baristé vám zvládnou na povrchu cappuccina vytvořit litím mléka i různé obrázky. Zdomácnělo u nás také café latte, neboli mléčná káva do velkého šálku. Připravuje se z prodlouženého espressa, čili lunga (při jeho výrobě se hrneček espressa doplňuje horkou vodou) a našlehaného mléka. Povrch tvoří mléčná pěna, ale menší než v případě cappuccina. 

Připravujte kávu na profesionální úrovni

 

Vůně kávy Vás probudí do nového dne. Jestliže jste po ránu rozespalí a špatně se vám vstává, je to zcela určitě pravá italská káva, co vás dokonale postaví na nohy. Chcete prožívat příjemné ráno s tou nejkvalitnější kávou každý den? Pokud ano, pořiďte si kvalitní kávové příslušenství přímo domů. Na eshopu www.skvela-kava.cz nakoupíte dobře, rychle a levně.

 

Popovídejte si s odborníky v prodejně

Heureka vám pomůže porovnat naše ceny dostupné na eshopu s kávou s jinými. Zjistíte, že naše nabídka je příznivá. Vše je navíc ověřeno zákazníky. V případě, že vám ale nejde pouze o rychlý nákup, ale rádi byste si o kávě a jejích přednostech také s někým popovídali, nejlépe s odborníky, kteří vědí, o čem hovoří, je tu právě pro vás nově otevřená prodejna italské kávy. Město Kyjov na jížní Moravě se díky ní stává městem kávy. Když se naučíte kávu správně připravovat, dosáhnete stejné úrovně jako coffee-catering. V prodejně nabízíme nejenom kvalitní kávovary schopné připravit to nejchutnější espresso za správného tlaku a teploty, ale i veškerou chemii pro ně.

 

Kouzla s moka konvičkou

Prohlédnout si ale v prodejně můžete také moka konvičky a promluvit si o správné přípravě kávy v nich. Důležité je, abyste zrnkovou kávu semleli těsně před přípravou nápoje. Struktura umletí by měla být o něco hrubší než na espresso. Čerstvá mletá káva vám přinese dokonalé aroma i chuť. Když naplníte kávou filtr, neměli byste ji ovšem upěchovávat. Je dobré vodu určenou na kávu předehřát, aby se rychleji tvořila pára. Nesmíte ale moka konvičku vodou příliš naplnit. Pokud dodržíte přesný postup, který vám doporučíme, výsledkem bude skutečně TOP káva. Dobře poslouchejte moka konvičku na vařiči, jaké dělá zvuky. Jakmile voda probublá filtrem, pak už ji zbytečně nevařte, zkazili byste výslednou chuť kávy.  

Proč za pravou kávu považujeme italskou?

 

Lahodná chuť pravé italské kávy. Také toužíte uspokojit své chuťové pohárky tou nejkvalitnější dostupnou kávou, kterou můžete na našem trhu získat? Náš eshop s kávou www.skvela-kava.cz Vám nabídne právě takovou.

 

Zrna putují do přístavů

„Italská káva není, vždyť v Itálii se žádná káva nepěstuje,“ zazní možná vaše námitka. Ano, máte pravdu, v Itálii skutečně kávovníky nerostou, protože klimatické podmínky tam této rostlině bohužel nepřejí. Mnohem více je káva domovem třeba v Brazílii, ale také v Indonésii. Tam roste na velkých slunných plantážích a má zde samozřejmě i dostatek vláhy nezbytné pro svůj růst. Jenže právě z těchto zemí se plody kávovníku v obrovském množství dovážejí velkými zaoceánskými loděmi do italských přístavů.

 

Zpracování dává nápoji punc kvality

V Itálii se kávová zrna dále zpracovávají a praží. Proto je označení italská káva zcela na místě, i když na Apeninském poloostrově keříky kávovníku pravděpodobně nenajdeme. Právě zpracování a příprava kávy jí dodává punc národní italské speciality. Italové si proto velmi pečlivě hlídají přípravu své kávy a drží se tradičních postupů, a to nejenom když jde o espresso, ale i café latté nebo cappuccino.

 

Málo vody dává vyniknout lahodné chuti

Díky tomu se italská káva stala synonymem kvality. Zrnková i mletá, italské značky se dlouhodobě drží na špičce těch nejkvalitnějších káv, které můžete v obchodech najít. Tato TOP káva je ověřena zákazníky, kteří ji uznávají. Ostatně pokud se do Itálie dostanete, určitě si nenechte ujít možnost italskou kávu ochutnat. Pochopíte, že v tuzemsku ji umí na patřičné úrovni profesionálního coffe-cateringu připravit málokdo. Pravé italské espresso je velmi silné. Připravuje se totiž s velmi malým množstvím vody a jeho chuť tak má šanci plně vyniknout.

Jak vybrat kvalitní kávovar?

 

Milovníků kávy je v našich zemích spousta. Někteří z nich se rozhodují, zda si pořídí kávovary i domů. Pokud chtějí kvalitní přístroj, který jim dá lahodný nápoj požadované chuti, nepůjde rozhodně o žádnou malou investici. Vyplatí se ale nešetřit, pokud chcete opravdu kvalitní příslušenství, které vám nabídne kávové služby na úrovni. Nabídka je k dispozici na www.skvela-kava.cz/.

 

 

Melte až těsně před přípravou nápoje

Eshop s kávou přináší výprodej toho nejlepšího, na co můžete na trhu s kávou narazit. První a samozřejmě nejdůležitější investicí pro domácí přípravu té nejlepší kávy jsou samozřejmě kávovary. Odborníci se shodují na to, že TOP káva nejvyšší kvality se dá připravit jedině z čerstvě namletých zrn, žádných zvětralých. Proto se neobejdete bez kávového příslušenství. Odborníci doporučují mít kávovar s vlastním mlýnkem. Zrnková káva musí být namleta těsně před přípravou. Výhodou je, že můžete také nastavit hrubost mletí, což má nemalý vliv na výslednou chuť nápoje.

 

Dejte na recenze příslušenství

Zároveň také dobrý kávovar umí velmi přesně nastavit teplotu spařování a tlak. Samozřejmostí je precizní dávkování množství kávy. Při nižší teplotě může mít káva kyselejší chuť a neudrží krémovou pěnu. Pokud podceníte přípravu, pak ani sebelepší italská káva vám dokonalou chuť bohužel nezajistí. Při výběru kávovaru proto buďte opatrní a sáhněte po prověřeném přístroji. Proveďte si porovnání vlastností a podívejte se na heureku, kde najdete cenové srovnání. Důležité je, zda uvidíte značku ověřeno zákazníky. Jejich recenze mohou být dobrým ukazatelem, zda se opravdu jedná o kvalitní kávové příslušenství. Chcete-li poradit při výběru kávovaru, ale také chemie pro kávovary, může se vaším velkým pomocníkem stát i nově otevřená prodejna italské kávy v Kyjově.

V kultuře pití kávy už nemáme vůči světu žádný dluh

 

Kultura pití kávy se u nás vyvíjela už někdy od konce 16. století, kdy se s tímto nápojem poprvé setkali Češi na svých cestách v zahraničí. Do chvíle, než došlo k tomu, abychom u nás dokázali připravit opravdu kvalitní kávu, ale od té doby uplynulo ještě hodně vody.

 

Nápoj k nám proniká pomalu

Jak vlastně pití kávy u nás začínalo? Svět kávy a příprava tohoto lahodného moku k nám pronikal postupně. Minimálně jedno století trvalo, než u nás našla zrnková a následně mletá káva domov. Tehdy navíc nebyly žádné kávovary, kterých dnes seženete na našem eshopu s kávou www.skvela-kava.cz/ velké množství v různých variantách včetně chemie pro kávovary. Hlídat způsob přípravy a vstupní použité suroviny je proto mnohem těžší. Neexistovaly žádné spousty druhů kávy, nikdo ještě netušil, co je to espresso, cappuccino nebo café latté.

 

Lidé zkoušejí novinku

Teprve na počátku 18. století lidé u nás objevovali kouzlo kávy naplno. Svoji zásluhu na tom měl jistý Jiří Theodat nebo také Deodatus, který chodil Prahou v turbanu a lidem kolem sebe nabízel koflík tmavě hnědé tekutiny. Právě on, původem z Damašku, klestil lahodnému exotickému nápoji cestu k našim chuťovým buňkám. A lidé jsou zprvu opatrní, spíše je láká zvědavost, chvíli trvá, než kávě přijdou na chuť.

 

Coffee-catering si vychutnají jenom bohatí

Káva se považovala za výsadu bohatých, takový coffee-catering byl v 18. století záležitostí jenom pro přísně vybrané měšťanské a šlechtické vrstvy. TOP káva tedy nebyla nápojem pro chudinu. Prodej kávy je také dlouho záležitostí především lékáren. Kvůli své hořké chuti si lidé myslí, že jde o žaludeční lék. Už tehdy k nám ale zásilky kávy putují z jihu, z daleké Itálie. V současnosti, kdy se u nás plně zabydlela příprava pravé italské kávy, ale už nemáme v kávových službách vůči světu žádný dluh. Důkazem toho je i eshop s kávou.

Údržba kávovarů se neobejde bez chemie

 

Příprava kávy neznamená jenom obsluhu kávovarů, jak si mnozí z nás někdy představují. Obnáší také nutnost starat se dobře o veškeré příslušenství, které pro přípravu kávy potřebujeme. Pomoci Vám v tom může návštěva specializového webu a eshopu o kávě www.skvela-kava.cz/.

 

 

Pravidelné čistění je nutností

Najdete zde bohatou nabídku všeho, co s kávou souvisí. Pochopíte, že příprava kávy, to nejsou jenom kávovary a kávová zrna. Aby byly kávové služby co nejlepší, ať již jde o restaurace či kavárny, které chtějí lahodný nápoj nabízet svým hostům, nebo domácí přípravu kávy, musíte mít to nejlepší zařízení a suroviny. Vyberte si na eshopu s kávou kvalitní moka konvičky, pokud jste si oblíbili přípravu kávy tímto způsobem, nebo také různé typy kávovarů. Jak moka konvičky, tak i kávovary je ovšem nutné pravidelně čistit. Jedině tak přístroje zbavíte starých usazenin a zbytků kávy a výsledný nápoj bude mít dokonalou chuť, na kterou nezapomenete.  

 

Pozor na vápenaté usazeniny

Moka konvičky stačí dobře vypláchnout vodou. Ovšem chemie pro kávovary je samostatnou a mnohem složitější kapitolou. Chcete-li, aby vám kávovar vydržel co nejdéle, tedy aby měl dlouhou životnost a výsledkem přípravy se stala skutečně TOP káva, nelze nic podcenit. Z chemie musíte využít minimálně přípravky na odvápnění, protože voda z kohoutku obsahuje velké množství vápenatých sloučenin, které je samozřejmě třeba neustále průběžně odstraňovat. Jinak se bude v kávovaru usazovat, a to bude samozřejmě mít špatný vliv na kvalitu kávy. V prodejně italské kávy ve městě Kyjov na jižní Moravě Vám určitě velice ochotně poradí, jak se správně o kávovar starat, jak ošetřovat všechny jeho součásti. Čerstvě umletou italskou kávu zde můžete i hned ochutnat. V eshopu si navíc můžete vybrat a objednat chemii pro kávovary za velmi dobré ceny. Prostřednictvím heuréky si pak prověříte, že ceny skutečně nejsou předražené. 

Kvalitní kávě podlehl i papež

 Káva to v 17. století, kdy se začala v Evropě šířit, neměla zrovna jednoduché. Rozhodně jste se k ní nedostali tak snadno jako dnes, kdy stačí jenom otevřít web www.skvela-kava.cz, kliknout a hned se Vám rozbalí eshop s kávou, kde pak můžete vybírat. Prodej kávy tak nikdy nebyl tak snadný jako nyní.

Ďábelské pití se mění v obdivovaný mok

Když totiž káva v 17. století do Evropy dorazila, neměla rozhodně na růžích ustláno. Katoličtí kněží byli ke všem novotám opatrní a pravá italská káva pro ně tehdy byla ďábelským nápojem. Všechno naštěstí změnil Klement VIII., kterému nápoj zachutnal a dokonce ho nechal pokřtít. Svým posvěcením dal prodeji kávy i jeho přípravě zelenou. Od té doby se Evropou šířil první coffee-catering. Příprava kávy se stala rituálem, svátkem, který ocenili především fajnšmekři. Začaly vznikat první kavárny ve velkoměstech. Kávové služby zpočátku byly hlavně záležitostí bohatých, ovšem později se káva postupně dostávala i k chudším vrstvám.

 

Espresso i další druhy nápoje

Už od počátku se ale synonymem kvality stala italská kávaZrnková káva se mlela a základním pravidlem se stalo připravovat pravou italskou kávu z čerstvě umletých zrn. Espresso, chutný kávový nápoj s malým množstvím vody se stal standardem ve vnímání kvality kávy. Chuťovým pohárkům je ale třeba nabídnout i další varianty kávy, a tak se objevilo cappuccino, nápoj, který se skládá z espressa, mléka a mléčné pěny, který se na rozdíl od cappuccina připravuje do šálku s větším objemem a obsahuje méně pěny. Svět kávy se díky přípravě různých nápojů s odlišným složením a chutí stal velice pestrým. Proto dnes můžete vybírat z různých kávových nápojů podle vaší aktuální chuti. Základem přípravy ovšem je vždy pravá italská káva, kterou seženete například v nově otevřené prodejně kávy v Kyjově v Jihomoravském kraji.