S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Ověřeno zákazníky

Ověřeno zákazníky

Obchod Skvělá Káva získal díky spokojenosti ověřených zákazníků prestižní certifikát:Ověřeno zákazníky

Ověřeno zákazníky

Doprava a platba

Platba

Rychlý kontakt

Objednávky, reklamace, dotazy k sortimentu

tel: +420 604 868 222
email: info@skvela-kava.cz

Facebook

ZBOŽÍ V AKCI

cena 369 Kč (14 EUR)
skladem
cena 349 Kč (14 EUR)
nyní vyprodáno
cena 199 Kč (8 EUR)
nyní vyprodáno

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

cena 449 Kč (18 EUR)
skladem
cena 239 Kč (9 EUR)
skladem
cena 299 Kč (12 EUR)
skladem

» Jak správně skladovat kávu

Víte, jak správně skladovat kávu?

Taková otázka je zcela namístě pokud máme zájem na tom, aby nám káva chutnala tak, jakoby byla právě čerstvě umletá.

Stále více se objevuje otázka typu, i když v jiných podobách: „Jak správně a dlouho lze skladovat kávu?“

 

Zrnková káva je poměrně odolná vůči degradaci procesu stárnutí. Avšak je důležité zmínit, že balení zrnkové kávy není v žádném případě nikdy absolutně vzduchotěsné. Samotný proces pražení je iniciátorem chemické reakce, která kromě získání velkého množství příchutí také způsobí, že jednotlivá kávová zrna uvolňují plyn. Právě proto není možné balení hermeticky uzavřít, jelikož by po určité době hrozilo velké nebezpečí exploze celého balení kávy. Díky tomu obsahují jednotlivá balení, podle značky a také pražírny, speciální a jemné perforace v balení, aby mohl plyn volně unikat a nedocházelo tak k jeho akumulaci. Opravdovým nepřítelem kávového aroma je přísun kyslíku, avšak tímto unikem a tlakem z vnitřku balení se tomuto přísunu zamezí.

V kostce: důležité je mít řádně uzavřené balení a využít správných skladovacích podmínek (chlad, tma), za těchto vlastností nám udrží kávová zrna své pravé aroma i přes doporučenou spotřební dobu. Ovšem pokud je balení již otevřené, pak postupem času ztrácí zrna své neodolatelné aroma a je to jasný signál toho, že by měla být káva co nejdříve spotřebována.

Co se týče mleté kávy, zde je situace trošku jiná. Mletá káva musí být vzduchotěsně uzavřená, pokud máme zájem na tom, aby si udržela po dlouhou dobu svoji patřičnou kvalitu. Otevřené balení rovná se vyprchaná káva… Avšak stejně nejlepší káva je čerstvě namletá káva!

Náš TIP:

při otevření balení kávy ji nechejte vždy v originálním balení. Pokud je to možné zabalte strech fólií a skladujte na chladnějším místě.