S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Ověřeno zákazníky

Ověřeno zákazníky

Obchod Skvělá Káva získal díky spokojenosti ověřených zákazníků prestižní certifikát:Ověřeno zákazníky

Ověřeno zákazníky

Doprava a platba

Platba

Rychlý kontakt

Objednávky, reklamace, dotazy k sortimentu

tel: +420 604 868 222
email: info@skvela-kava.cz

Facebook

ZBOŽÍ V AKCI

cena 599 Kč (23 EUR)
nyní vyprodáno
cena 199 Kč (8 EUR)
nyní vyprodáno
cena 499 Kč (19 EUR)
nyní vyprodáno

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

cena 499 Kč (19 EUR)
nyní vyprodáno
cena 779 Kč (30 EUR)
skladem
cena 479 Kč (19 EUR)
skladem

» Nejznámější druhy kávy

Velice známé a oblíbené jsou především dva druhy kávy – Arabica a Robusta. Dále lze zmínit ještě např. Liberica, nicméně tato káva je výrazně hořké chuti a spíše podprůměrné kvality. Vraťme se ale na začátek. První již zmíněná káva Arabica je určitě bezesporu nejoceňovanější kávou, ovšem, jak se říká, že nic není nejlepší a lepší, tak i např. vynikající Robusta může být samozřejmě lepší než průměrná Arabica.

Arabica je určena pro konzumenty, kteří hledají v kávě patřičnou jemnost, harmonii, ale také je kávou, která je citlivější na přírodní podmínky i samotné pěstování. Tomuto druhu lépe svědčí vyšší nadmořská výška, kde je celý dozrávací cyklus pomalejší, a káva má tak více času získat důležité minerály z půdy. Tímto způsobem dostává to pravé a bohatší aroma. Oproti tomu Robusta je více odolnější, obsahuje také i více kofeinu, celkově je chuťově hrubší, zemitější, zahořklejší a kyselejší. Robusta se pěstuje v jižněji položených destinací, spíše v nížinách, jelikož potřebuje více tepla pro svou úrodu. Co se týče chuti z jednotlivých oblastí, ta je taky velice pestrá, např. Arabica z proslulé  Brazílie má výrazné aroma právě díky zdejší oblasti a bonitě půdy, resp. tamních plantáží, zato guatemalská je zase více kořenější vlivem vulkanického podloží. To správné složení mají na starost cuppeři, ti ochutnávají čerstvě spařenou kávu. Jejich četnost v podobě degustace jednotlivých vzorků je za jediný den neskutečná.